Yeni sezon ürünler
800 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni sezon ürünler
800 TL üzeri ücretsiz kargo
El Örgüsü Bebek Hırka Modelleri Nasıl Yapılır?

El Örgüsü Bebek Hırka Modelleri Nasıl Yapılır?

Aralık ayıyla birlikte soğuklar kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Dolayısıyla sert geçecek kış ayı için hazırlıklar da hızlandı. 7’den 70’e kış denince herkesin aklına düşen el örgüsü yelekler, hırkalar, kazaklar saklandıkları yerden çıkarılarak dolabımızın baş köşesindeki yerini aldı.

Doğal ipliklerden üretilen yumuşacık el emeği örgü kazaklar, soğuk kış aylarında hem yeni doğan bebeklerin hem de bizlerin en büyük kurtarıcısı. 

Eğer sen de zamansız örgü hırka modellerine yenisini eklemek için arayışa girmekten kendini alamadıysan bu içeriğimiz tam sana göre.

Nesilden nesile aktarılan birbirinden renkli hırka modelleri için dikkat etmen gereken birkaç ufak detay şöyle…


Bebek Hırkası Örerken Dikkat Etmen Gerekenler

İster yıllardır örgü örüyor ol ister ilk defa bu işe kalkışıyor ol, aşağıdaki birkaç noktaya dikkat ederek kendi tasarımını hayata geçirebilir, bu senenin belki de en trend modellerine kendi dokunuşunu katabilirsin.

Hırka, yelek, ceket örerken en önemli şeylerden biri de hiç kuşkusuz kullanılan ipliğin kalitesi. Konu bebekler olunca iplik seçimi konusunda çok daha hassas davranmak gerekiyor. Bebek sağlığı için doğal malzemelerden üretilen çoğunlukla yüzde 100 pamuk iplikler tercih edilmeli. Buna ek olarak iplik seçimi örülecek modele de uygun olmalı.

Yanlış iplik seçimi ortaya ‘hayaller/hayatlar’ temalı bir sonuç çıkmasına sebebiyet verebilir. İplik satın aldığınız yerdeki satış danışmanına danışmak, modeli göstererek ondan yardım istemek bu noktada en sağlıklı tercih olacaktır.

Örgü örmek için gerekli iki malzemeden bir diğeri de elbette şiş. Ahşap, plastik, metal ve daha birçok malzemeden üretilen şişler arasından tercih yapmak kimi zaman kafa karıştırıcı olabiliyor. 

Malzeme seçimi aslında kişisel bir tercih. Ancak ahşap şişler daha pürüzsüz ve yumuşak örgüler yapmanıza yardımcı olur. Plastik şişler ise ahşap şişlere iyi bir alternatiftir. Yine yumuşak örgüler ortaya çıkarmanızı sağlar aynı zaman da fiyat olarak çok daha uygundur. 

Peki hangi iplikle kaç numara şiş kullanılmalı? Bu sorunun yanıtı için satın alınan örgü ipinin etiketine bakmak yeterli. Etiketteki öneriyi dikkate alarak, şiş numaranı kolaylıkla belirleyebilirsin.


Adım Adım Bebek Hırkası Yapımı

Gelelim yapım aşamasına. Öncelikle ihtiyacımız olan malzemelerin hepsine sahip olduğumuzdan emin olmalıyız.

Biz, yukarıda bahsettiğimiz kriterlere dikkat ederek ortaya çıkarmak istediğimiz bebek hırka modeli için; 3 farklı renkte pamuklu ip ve 3,5 numara ahşap şiş tercih ettik.

Hırkayı daha eğlenceli hale getirmek için ise 6 farklı modelde düğme seçtik.

  • İlk olarak, 33 ilmek ile başlıyoruz. 2 haroşa dişi ördükten sonra renk değiştiriyor ve 1 haroşa dişi daha örüyoruz. Ardından asıl renk yani baz renge geçerek yaklaşık 10 haroşa (yükseklik) dişi daha örüyoruz.
  • Bu kanatta ilmek açmak için ise ilk ilmeği boş alıp, 2 diş haroşa örüyoruz. 
  • 1 arttırıyor ardından 2 ilmeği 1 kesiyoruz. 8 haroşa dişi daha ördükten sonra aynı işlemi bir kez daha tekrarlıyoruz. Böylelikle 2 adet ilmek bölümüne sahip oluyoruz.
  • Bundan sonraki kısımda aynı işlemleri aynı sırayla tekrarlıyoruz.
  • Sıra geldi cep kısmına. Bunun için 16 ilmek atıyor ve toplamda (yükseklik) 13 haroşa dişi örüyoruz. Bu aşamada diğer cep için de aynısını tekrarlamanız kolaylık sağlayacaktır. 
  • İki kanadımız ve ceplerimiz hazır olduğuna göre kollara geçebiliriz. Bunun için ilk yapmamız gerek 5 ilmek kesmek ve örmeye devam etmek. 15 haroşa dişi yükseklik yeterli olacaktır. Yaka için ise her sırada 2 ilmek azaltmak gerekiyor. Omuz için 13 ilmek kalabilir. 
  • Hırkamızın arka kısmı belki de en kolay kısmı. Bunun için 65 ilmek atmak ve ön parça boyutuna ulaşana kadar örmek yeterli.  Dikkat edilmesi gereken nokta kol yerlerini unutmamak. 
  • Bütün parçalar hazır olduktan sonra dikiş işlemine geçebilir son olarak zevkine uygun birbirinden sevimli düğmeler ile modeli tamamlayabilirsin.

El Örgüsü Bebek Hırka Modelleri SM Bebek'te


Kış aylarında bebeğini sıcacık tutacak birbirinden sevimli örme hırka modelleri SM Bebek’te seni bekliyor!

SM Bebek; bebeğinin cildine dost, doğal malzemeden üretilen trend modeller için senin yerine her bir detayı düşünüyor, sana ve bebeğine içinizi ısıtan yumuşacık modellerin keyfini sürmek kalıyor.

Dişlerini sıkmana neden olacak sevimlilikteki bebek hırka modelleri arasından seçim yapabilmen için birkaç önerimiz var.

Kız Bebekler İçin Özel Yapım Kirazlı Hırka

Kız çocuk hırka modelleri arasından en çok tercih edilenlerden biri olan kirazlı model; diğer tüm modellerde olduğu gibi tamamen organik pamuk ipliğinden üretilmiştir.

Aynı modelin papatyalı seçeneği de 2023 kışının en iddialı modellerinden biri. 

Limon motifli modeli ise minik centilmenlerin vazgeçilmezi.