900 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE 50 TL İNDİRİM KODU:SM50
900 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE 50 TL İNDİRİM KODU:SM50
900 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE 50 TL İNDİRİM KODU:SM50
Bebek Kıyafetlerini Nasıl Yıkamalıyız?

Bebek Kıyafetlerini Nasıl Yıkamalıyız?

Bebeğini ilk kez kucağına aldığın anda yaşadığın huzur; onun yemesi, içmesi ve temizliği gibi konularda tatlı bir telaşa dönüşebilir. Bu konuda sana yardımcı olabilmek için bebeğinin kıyafetlerini, sağlıklı bir şekilde nasıl yıkayacağın konusunda ufak bir rehber hazırladık. Hadi miniklerimizin taze cildini sağlıkla saralım.

Bebekler, henüz deri altı dokuları ve deri üstündeki keratin tabakasının gelişmemesi nedeniyle dış etmenlere karşı savunmasızdır. Bu nedenle özenerek aldığın birbirinden şirin kıyafetleri doğru yöntemler ve organik temizlik ürünleriyle yıkayarak bebeğinin cilt sağlığını koruyabilirsin.

Bebek Kıyafeti Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vitrinlerde mis gibi kokan tertemiz görünen kıyafetler her ne kadar ilgi çekici dursa da üretim ve sevkiyat sürecinde çeşitli kimyasallar ve bakteriler ile temas eder. Bu nedenle yeni aldığın kıyafetleri bebeğine giydirmeden önce güzelce yıkaman gerekir. İşte tam da burada bebeğine aldığın yeni cicilerini içine sinerek giydirebilmen için kıyafet temizliğinde dikkat etmen gereken durumlar var. Peki bebek kıyafeti temizliğinde nelere dikkat etmelisin?

1- Yeni Kıyafetleri Giydirmeden Yıkamalısın

Mağazaya girdiğin an kokusuyla büyüleyen, capcanlı ve birbirinden tatlı kıyafetlerin temiz görünümleri seni yanıltabilir. Ürünün üretimden sana ulaştığı ana kadar geçen süreci düşünecek olursak; çeşitli kimyasallar ve bakterilere maruz kalan kıyafetlerin bebeğinin henüz korumasız olan taptaze cildi ile temas etmesinin önüne geçmenin son derece önemli olduğunu unutmamalıyız.

Kısacası bebeğin için aldığın her yeni kıyafeti öncelikle bebekler için özel olarak üretilen organik deterjanlarla güzelce yıkamalısın.

2- Kirli Kıyafetleri Bekletmeden Yıkamalısın

Bebekler ilk aylarında sık sık kusar ve dışkılar. Bu nedenle sık sık üzeri kirlenir ve değiştirilmesi gerekir. Bebeğinin kirlettiği giysileri bekletmeden yıkaman en sağlıklısı olacaktır. Böylece daha fazla mikrop ve bakteri oluşumunun önüne geçmiş olacaksın.

3- Etiketleri Kesmelisin

Bebek kıyafetleri her ne kadar taze ciltleri için yumuşacık üretilmiş olsalar da etiket kısımları miniğinin narin cildini kolayca tahriş edebilir. Bu nedenle giysileri bebeğine giydirmeden önce etiketlerini kestiğine emin olmalısın.

4- Bebeğinin Kıyafetlerini Ayırmalısın

Bebeğinin kıyafetlerini, diğer aile fertlerinin kıyafetlerinden ayırarak yıkamanı öneririz. Böylece çocuk ve yetişkinlerin gün boyu temas ettiği alanların kıyafetlerinde bıraktığı bakteri ve kimyasallar minik kıyafetlere geçmemiş olacak.

5- Zorlu Lekeleri Önceden Çıkarabilirsin

Zorlu lekeleri çıkarmak, bebek kıyafetlerinin yıkandığı programda zor olabilir. Bu nedenle bebeğinin kıyafetlerini kimyasallarla temas ettirmek yerine makineye atmadan önce suda bekletebilirsin. Lekeler yine de çıkmıyorsa elma sirkesi ve karbonat gibi doğal leke çıkarıcılardan faydalanabilirsin.


Bebek Kıyafetleri Kaç Derecede ve Hangi Programda Yıkanır?

Birçok ebeveyn bakterilerin yok olması için yüksek sıcaklıkta kıyafetleri yıkaması gerektiğini düşünebilir ancak bu yanlış bilinen bir konudur. Öncelikle kıyafetleri yıkamak için etiketlerdeki talimatları uygulamak en doğrusu olacaktır.

Bakteri ve mikropların yok olması için 40 ila 60 derece arasında sıcaklığın yeterli olduğunu bilmelisin. Kıyafetleri yüksek sıcaklıkta yıkaman, bebeğinin kıyafetlerinin erken yıpranmasına neden olabilir.

Bebeklerin kıyafetleri, yetişkinlere kıyasla daha az kirlendiği için yüksek sıcaklıkta yıkamaya gerek yoktur. Bu bağlamda bebeğinin beyaz kıyafetlerini 40 derecede, renkli ve hassas çamaşırlarını ise 30 derecede yıkayarak yeterli hijyeni kolaylıkla sağlayabilirsin.